top of page

IZLOŽBA "KNJIGA KAO LIJEK" 2021. GODINE

IZLOŽBA GOTOGRAFIJA / PHOTO EXHIBITION

 

 

OTVORENA IZLOŽBA „KNJIGA KAO LIJEK“ U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI VALPOVO

U utorak 19.10.2021. u 19:30 je pred brojnom publikom, u sklopu obilježavanja ovogodišnje manifestacije Mjesec hrvatske knjige, održano svečano otvorenje izložbe fotografija pod nazivom „Knjiga kao lijek“. Izložba je nastala u suradnji Knjižnice i Fotokluba Valpovo nakon provedenog ljetnog natječaja.

Nakon uvodnih riječi Sandre Miljački Andrić, koja je naglasila važnost i ljekovitost knjige i čitanja, tajnik Fotokluba Valpovo, Dragan Francuz, upoznao je posjetitelje sa samim tijekom natječaja. Tako se moglo čuti da je na natječaj pristiglo 98 fotografija koje su odgovarale uvjetima te da ipak nije sve ostalo samo na lokanoj razini već su fotografije stizale iz cijele Hrvatske. Selektor izložbe bio je predsjednik Fotokluba, Veljko Čvagić koji se obratio publici i naglasio kako je imao nezahvalan zadatak odabrati 20 fotografija koje su ušle u postav. Obzirom da je izložba bila natječajnog tipa, odabrane su tri najbolje fotografije.

Prvo mjesto osvojila je Vesna Špoljar s fotografijom „Djevojka sa knjigom“, drugo mjesto Goran Kupčerić  s fotografijom „Bez komentara“, dok je treće mjesto osvojio Josip Biro s fotografijom „Meditacija“.

U ime Grada Valpova, publici se obratio zamjenik predsjednika Gradskog vijeća dr.sc. Dinko Župan koji je dobitnicima uručio priznanja i prigodne poklone koje su pripremili iz Knjižnice.

Za glazbeni ugođaj pobrinio se Predrag Matijanić sa svojom izvrsnom izvedbon evergreena na gitari i usnoj harmonici.

Izložbu je otvorila Sandra Miljački Andrić koja je naglasila da će izložba ostati otvorena za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatske knjige.

 

Sandra Miljački Andrić

Fotoklub Valpovo

bottom of page